Обикновено си мислим, че най-популярните и обичани  изпълнители неведнъж са

...
Обикновено си мислим, че най-популярните и обичани  изпълнители неведнъж са
Коментари Харесай

Най-популярните изпълнители, които никога не са имали хит № 1

Обикновено си мислим, че най-популярните и обичани  реализатори нееднократно са стигали до върховете на класациите със свои сингли. Нещата в музикалната промишленост обаче не са толкоз елементарни и даже някои от най-великите не всеки път получават мястото, в чартовете което заслужават.

Хубавото е, че това надали ги тормози изключително. Доказано е, че можеш да имаш дълга и сполучлива кариера, а дори и да се превърнеш в легенда, без да си произвеждал шлагер №1.
 В гръцките икони Св. Димитър побеждава българския цар Калоян 26 окт 2022 | " Отсам в ъгъла са иконите. Най-важната е св. Харалампий, тъй като надвивал на чумата, но турците му извадили...
Или най-малко без да си произвеждал подобен във Англия и в Съединени американски щати - два от най-големите и най-значимите музикални пазари в световен мащаб. 

Тук са част от най-показателните образци за велики актьори без шлагер №1. Някои от тях сигурно ще ви изненадат.

Nirvana

Група, която не просто продава милиони албуми, само че и диктува музикалната мода при започване на 90-те.  Кърт Кобейн и компания обаче нямат някакви свръхуспехи в класациите с съответни песни и най-успешният им сингъл Smells Like Teen Spirit доближава единствено до номер 6.

Останалите им сингли дори не влизат в топ 10 в американския Billboard Hot 100.  В албумните чартове в родината си обаче Nirvana са били на върха с два от трите си албума: Nevermind и In Utero. 



 

Red Hot Chili Peppers

Калифорнийската фънк рок група може да се похвали с над 80 млн. продадени албума, 16 номинации за " Грами " и още доста впечатляващи достижения, а техните почитатели дълго могат да изреждат хитовите песни на Red Hot.

Странно е, че при толкоз доста паметни песни в близо 40-годишното битие на бандата, нито един от синглите не е бил №1. Всъщност откогато Under The Bridge доближава второто място в Billboard Hot 100, групата не е успявала да пробие в топ 5, а емблематичната им ария Dani California не стига по-нагоре от шестото място.

Red Hot обаче доста пъти са оглавявали класациите за албуми, както и за алтърнатив песни, тъй че въпреки всичко известността им е отразена в американските чартове. В английските ранглисти не е доста по-различно - цели 5 техни албума са били преди всичко, само че при синглите триумфи още веднъж липсват.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР